Donut
Donut

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have donut using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut:
 1. Sediakan 2 sudu kecil serbuk yis*
 2. Prepare 1 sudu kecil gula*
 3. Ambil 1/4 cwn air suam*
 4. Prepare 3 cwn tepung
 5. Ambil 4 sudu besar gula
 6. Get 1/2 sudu garam
 7. Get 2 sudu besar marjerin
 8. Ambil 1/2 cwn air
 9. Sediakan 1 biji telur
 10. Sediakan 2 sudu besar susu tepung
Cara-cara untuk memasak Donut:
 1. Satukan yis,gula dan air suam sehingga berbuih
 2. Masukkan tepung,garam,susu tepung kedalam bekas gaul hingga sebati.Lubangkan tengah tepung dan masukkan air,telur, marjerin serta yis tadi.Uli hingga licin dan tidak melekat di tangan.Tutup doh dgn tuala lembab sehingga doh kembang.
 3. Bila doh sudah kembang tumbuk doh bagi angin keluar kemudian bolehlah bentuk donut dan tunggu sehingga 15minit baru goreng.
 4. Salut donut dengan coklat yg telah dicairkan atau gula kaster.Siap!

So that’s going to wrap this up for this special food donut recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.