Donut Gebu
Donut Gebu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have donut gebu using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu:
 1. Ambil 500 gram tepung gandung
 2. Ambil 1/2 tin susu pekat
 3. Get 1 peket yis
 4. Sediakan 3 sudu besar majerin
 5. Ambil 5 sudu gula pasir yang telah di blend kering
 6. Get air secawan
Cara-cara untuk memasak Donut Gebu:
 1. Bahan yang kita perlu.. mula mula kita masukkan 1peket yis dan susu pekat kemudian kita masukkan air dan biar kan ia dalam 10 minit
 2. Setelah yis sudah kembang. kita masukkan tepung ke dalam bekas lain dan masukkan sekali marjerin ke dalam tepung
 3. Kemudian kita masukkan yis sedikit demi sedikit mungkin ia nampak lembik tak perlu risau kita tambahkan tepung demi sedikit kita uli nya dengan penuh kasih sayang sehingga hingga tiada melekat di jari kita..
 4. Tip untuk ia tidak melekat masa ketika kita sedang buat doh tu.. kita letak kan sedikit tepung ke atas loyang.. kita gelek2 sehingga jadi seperti canai. Dan kita guna cawan untuk buat pembukaan bulat dan cucuk kan bahagian supaya ia menjadi seperti donut yang gebu
 5. Panaskan api pastikan betol betol panas baru kita masukkan kemudian kita golek golek ke dalam gula yang telah kita blend.. tak perlu kita beli gula kastor sebab gula pasir juga kita boleh blend mengunakan belendar kering.. ia sangat la halus juga.. dapat kita menjimatkan duit kita.. guna apa sahaja di dapur kita..
 6. Siap sudah hidangan kita… selamat mencuba ye..

So that’s going to wrap it up with this special food donut gebu recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.