Donut Gula
Donut Gula

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gula Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have donut gula using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gula:
 1. Ambil 3 cawan tepung
 2. Sediakan 1 sudu besar marjerin
 3. Ambil 1 sudu besar yis mauripan
 4. Sediakan 1 sudu besar susu pekat
 5. Sediakan 1 sudu besar gula
 6. Prepare 1 cawan air suam
 7. Get Gula halus/Icing sugar
Cara-cara untuk memasak Donut Gula:
 1. Tepung dan marjerin disatukan dan digaul sebati hingga menjadi seperti serbuk roti.
 2. Dalam bekas berasingan. Yis, air suam, susu pekat dan gula disatukan. Biarkan sehingga larutan tadi berbuih. Langkah ini juga bertujuan untuk memastikan yis yang digunakan masih elok. Jika tidak berbuih bermaksud yis tersebut sudah expired/mati
 3. Setelah yis kembang/berbuih. Tuangkan larutan tadi ke dalam adunan tepung. Uli hingga sebati. Kemudian rehatkan doh selama lebih kurang 45 min atau sehingga saiz doh 2 kali ganda saiz asal. Tutupkan doh dengan kain.
 4. Setelah doh kembang bolehla mula untuk mencanai mengikut saiz donut yang disukai.
 5. Goreng donut dengan api yang sederhana. Setelah sejuk barulah digaul dengan gula dan dihidangkan.

So that is going to wrap it up for this exceptional food donut gula recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.