Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater
Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have donut gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater using 13 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater:
 1. Sediakan Bahagian A
 2. Sediakan 1 Paket Mauripan (11g)
 3. Prepare 1 Cawan Air Suam
 4. Sediakan 2 Sudu Besar gula
 5. Get 2 Sudu Besar susu pekat
 6. Sediakan Bahagian B
 7. Get 1 Sudu Besar tepung gandum
 8. Get 1/2 cawan air
 9. Get C Bahagian
 10. Prepare 4 cawan Tepung Gandum
 11. Get 2 sudu besar [email protected] planta
 12. Get 1 biji Telur
 13. Get 1/2 sudu teh garam
Penyediaan untuk memasak Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater:
 1. Bahan A disatukan dan dibiarkan berbuih dan tutupkan
 2. Bahan B dimasak dengan api perlahan sehingga pekat untuk jadikan 'water roux'. Fungsi water roux sama seperti 'bread improver' menjadikan donut lebih lembut. Sejukkan seketika
 3. Satukan kesemua bahan C dan masukkan 2 sudu besar bahan B iaitu 'water roux'yang telah disejukkan dan masukkan Bahan A sedikit demi sedikit gaul sehingga menjadi adunan
 4. Adunan direhatkan selama 30 minit.
 5. Selepas 30 minit adunan mengembang, tumbuk-tumbuk adunan untuk mengeluarkan angin.
 6. Ambil sedikit adunan mengikut saiz [email protected] dan tekapkan dengan penutup botol untuk mendapatkn saiz donut yang sama
 7. Rehatkan donut yang sudah dibentuk dalam masa 15 minit
 8. Goreng dengan api perlahan. Angkat toskan dan tabur dengan gula halus. Tips untuk lebih sedap kisarkan gula bersama sedikit susu tepung. Selamat mencuba.
 9. Sedia untuk dihidang.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food donut gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.