🍩 Donat kampung 🍩
🍩 Donat kampung 🍩

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

🍩 Donat kampung 🍩 Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have 🍩 donat kampung 🍩 using 10 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan 🍩 Donat kampung 🍩:
 1. Get Bahan 1 :
 2. Sediakan 1 sb yis
 3. Prepare 1 sb susu pekat
 4. Ambil 1/2 cwn air suam
 5. Prepare Bahan 2 :
 6. Prepare 2 cwn tepung gandum
 7. Ambil 1 sb marjerin
 8. Sediakan 1/2 sk garam
 9. Ambil Bahan salutan
 10. Sediakan Gula icing/gula halus
Cara-cara untuk memasak 🍩 Donat kampung 🍩:
 1. Campur semua bahan dan biarkn hingga kembang.
 2. Gaulkn bahan 2 sehingga jadi mcm serbuk roti, kemudian campur bahan 1 dan gaul rata. - masuk dlm bekas dan biarkan kembang (sya perap 15minit je) - selepas 15minit keluarkan doh dan tumbuk2 adunan.
 3. Kemudian, ambl adunan bulatkan dan lubangi ataupun gunakan acuan (sya perap 15 minit lg) - goreng (api perlahan) dan salut gula

So that’s going to wrap this up for this exceptional food 🍩 donat kampung 🍩 recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.