Donut Gebu
Donut Gebu

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have donut gebu using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu:
 1. Prepare 1/2 bungkus mauripan
 2. Prepare 1 sudu besar gula
 3. Sediakan 1/2 cawan air suam
 4. Ambil 1/4 kg tepung gandum
 5. Prepare 2 sudu besar marjerin
 6. Sediakan Garam
 7. Get 1 sudu besar susu pekat
 8. Ambil Sebiji telur
Cara-cara untuk memasak Donut Gebu:
 1. Campur mauripan + gula + air suam. Kacau-kacau. Biar dia kembang.
 2. Masukkan tepung gandum + marjerin + garam. Ramas-ramas sampai bentuk dia jadi macam breadcrumbs.
 3. Masukkan susu pekat + telur. Masukkan juga air (mauripan + gula + air suam) yang telah kembang tadi. Uli sampai doh tak melekat dekat tangan.
 4. Setel uli, rehatkan doh. Sejam lebih lebih gitu. Tunggu dia naik kembang. Dah kembang, tumbuk-tumbuk doh, buang angin dia. Uli sikit. Buat bulat-bulat kecil. Rehatkan doh lagi sekali. Biar kejap.
 5. Dah rehat doh jap, kembang sikit, bolehlah goreng. Masa goreng, siram-siram dia dengan minyak. Baru dia kembang. Dah masak, tapis minyak.
 6. Lepastu salut la gulaa. Heee 🤗. Dekat rumah, ada gula kasar aje, so I blend sikit bagi halus sikit, tapi tamau jadi debu 😂. Suku kilo, dapat 14 biji donut (sebiji dah makan time menggoreng 😝), tapi donut I gemok-gemok. So kalau buat kecil sikit, boleh dapat lagi banyakkkkk.
 7. Donut gebu siap!

So that is going to wrap this up for this exceptional food donut gebu recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.