Donut Gebu SuperSimpleSedap
Donut Gebu SuperSimpleSedap

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu SuperSimpleSedap Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have donut gebu supersimplesedap using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu SuperSimpleSedap:
 1. Get 2 cawan tepung gandum
 2. Sediakan 2 sb marjerin
 3. Ambil 1 biji telur
 4. Prepare 2 sb gula castor
 5. Ambil 1 1/2 yis
 6. Get 1/2 sudu garam
 7. Prepare 1 cawan air sejuk(air ais,bukan air batu)
 8. Get Sebiji kentang (rebus dan lenyek)
Cara-cara untuk memasak Donut Gebu SuperSimpleSedap:
 1. Masukkan 2 cawan tepung gandum. Masukkan marjerin dan ramas-ramaskan bersama tepung. Masukkan gula castor,yis dan garam. Masukkan kentang yang telah dilenyek. Campur kesemuanya dan masukkan air sejuk sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh.
 2. Uli adunan menjadi doh yang tidak melekat. Masukkan dalam bekas dan tutup menggunakan tuala/penutup. Sapukan minyak sedikit untuk mengelakkan doh melekat. Rehatkan doh sehingga doh naik sekali ganda. Apabila sudah naik,uli doh sekali lagi dan potong kepada beberapa bahagian yang kecil.
 3. Bulat-bulatkan doh dan letakkan di atas kertas minyak yang dipotong2 kecil. Ini untuk memudahkan adunan senang digoreng sekejap lagi. Setelah dibulat2kan,boleh gunakan acuan donut. Tapi sis tak guna acuan. 😅😅
 4. Rehatkan sekali lagi doh yang telah dibulat-bulatkan tadi selama 10-15 minit. Sebelum direhatkan,boleh la ditekan sedikit. Selepas direhatkan,doh tersebut akan naik semula.
 5. Kemudian doh sudah boleh digoreng. Gorengkan di bahagian atas dahulu,kemudian terbalikkan.
 6. Dah siap minum petang kita!

So that is going to wrap it up for this special food donut gebu supersimplesedap recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.