🍩Donut Pandan
🍩Donut Pandan

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

🍩Donut Pandan Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have 🍩donut pandan using 5 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan 🍩Donut Pandan:
  1. Ambil 500 gm tepung gandum
  2. Get 100 ml santan
  3. Sediakan 200 ml air pandan
  4. Sediakan 100 gm gula pasir
  5. Ambil 2 sdk yis
Penyediaan untuk memasak 🍩Donut Pandan:
  1. Ambil 3helai daun pandan kisar dgn sedikit air dan tapis ambil air nya.Campurkan dgn santan.Letak tepung dan serbuk yis. Kemudian masukkan gula.
  2. Tuangkan santan dan air pandan tadi.Gaul dan uli rata.Adunan tepung akan lembik dan melekit2 sedikit.Tak apa.Bulat2 kan doh dgn anggaran 50gm.Cucukkan jari di tengah2 utk lubangkan doh.Tunggu doh kembang dan boleh la di goreng
  3. Goreng guna minyak yg sederhana banyak hingga donut kekuningan.

So that’s going to wrap it up with this special food 🍩donut pandan recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.