Donut
Donut

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook donut using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut:
 1. Sediakan 1 peket Yis (11g)
 2. Get 1 cawan air suam
 3. Prepare 2 sudu makan susu pekat manis
 4. Prepare 2 sudu makan gula
 5. Sediakan 4 cawan tepung gandum
 6. Ambil 1 sudu teh baking powder
 7. Get 2 sudu makan marjerin
 8. Ambil 1 sudu teh garam
 9. Prepare 3 cawan minyak untuk menggoreng donut
Cara-cara untuk memasak Donut:
 1. Langkah pertama: Masukkan semua bahan basah iaitu air suam, yis, susu, dan gula ke dalam sebuah bekas. Biarkan selama 10 minit, ia akan kembang. Langkah kedua: Kemudian di bekas lain, masukkan bahan kering iaitu tepung, baking powder, marjerin dan garam. Ramas hingga sebati. Satukan bahan basah ke dalam bekas bahan kering, gaul rata dan tutupkan adunan. Boleh guna kain lembap, penutup bekas atau plastik 'wrapping' makanan. Tutupkan selama 1 jam. Hasilnya ia akan mengembang naik.
 2. Setelah adunan naik, boleh canaikan dan terap untuk menjadi bentuk donut. Biarkan lagi selama 5-10minit lagi, donut tersebut akan kembang cantik. Kemudian gorengkan di dalam minyak yang panas sehingga warna ia bertukar kekuningan.
 3. Akhir sekali, salutkan coklat atau gula sebagai topping di permukaan donut tersebut. Selamat mencuba.👍

So that is going to wrap it up with this special food donut recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.