Nasi Donut
Nasi Donut

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Nasi Donut Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook nasi donut using 16 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Nasi Donut:
 1. Sediakan Nasi goreng tomato :
 2. Ambil 4 mangkuk kecil nasi putih
 3. Ambil 4 sudu makan sos tomato
 4. Get 2 sudu makan sos cili
 5. Get 1/8 sudu teh serbuk maggi cukup rasa
 6. Get 1/2 sudu makan mentega
 7. Sediakan 1 biji bawang kecil ** - tumbuk lumat
 8. Prepare 1 ulas bawang putih ** - tumbuk lumat
 9. Prepare Telur dadar :
 10. Ambil 2 biji telur
 11. Ambil 1/8 sudu teh lada sulah
 12. Prepare Hiasan/salad :
 13. Prepare 1/2 biji carrot - diparut dan dihiris nipis
 14. Sediakan 1/2 biji timun - dihiris nipis
 15. Prepare 2 batang kacang panjang - dipotong kecil
 16. Sediakan 1 keping seaweed
Penyediaan untuk memasak Nasi Donut:
 1. Sediakan telur dadar kemudian ketepikan dahulu.
 2. Cairkan mentega dalam kuali, tumis bahan bertanda (**). - Masukkan nasi dan sos tomato serta sos cili, masukkan juga serbuk maggi cukup rasa gaul sekata hingga nasi elok masak dan panas.
 3. Sediakan bekas atau acuan bulat atau acuan donut, susun salad dan telur dadar terlebih dahulu ikut kreativiti kecuali seaweed, letak nasi goreng panas di atasnya, ambil plastik tekan dengan tangan hingga nasi elok mampat melekat.
 4. Sediakan bekas, terbalikkan nasi goreng dalam acuan tadi, ambil seaweed buatlah apa-apa emoji yang disukai. sedia dibawa ke sekolah😊 Letak juga buah-buahan.

So that is going to wrap this up with this special food nasi donut recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.