Asam Pedas Melaka kepala Ikan
Asam Pedas Melaka kepala Ikan

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Asam Pedas Melaka kepala Ikan Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook asam pedas melaka kepala ikan using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Asam Pedas Melaka kepala Ikan:
 1. Prepare 1 kepala ikan jenahak dipotong 2
 2. Get 3 bj bwg merah + 2 bj bwg putib
 3. Prepare 2 cm halia
 4. Prepare 1 mangkuk cili kering blender
 5. Get 2 cm belacan
 6. Ambil 2 cm kunyit hidup n 1 sudu besar lada hitam
 7. Sediakan 3 btg serai, daun kesum, bunga kantan
 8. Prepare 2 mangkuk air asam jawa
 9. Get Garam gula
 10. Sediakan Bendi n tomato
Penyediaan untuk memasak Asam Pedas Melaka kepala Ikan:
 1. Blender semua bhn kecuali ikan, daun kesum, bga kantan, serai n air asam jawa
 2. Tumis bahan blender hga pecah myk
 3. Masukkan daun kesum, bga kantan n serai
 4. Kemudian masukkan air asam jawa.. Perasakan gula garam
 5. Kemudian masukkan ikan n bendi
 6. Last sekali masukkan tomato n matikan apii

So that’s going to wrap it up for this exceptional food asam pedas melaka kepala ikan recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.