Donat Kentang NCC
Donat Kentang NCC

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donat Kentang NCC Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have donat kentang ncc using 11 ingredients and 14 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donat Kentang NCC:
  1. Get 250 g Tepung roti/high protein flour
  2. Sediakan 100 g Kentang kukus di lenyek
  3. Get 25 g Susu tepung full Cream
  4. Get 50 g Gula pasir
  5. Prepare 5 g Instan Yis
  6. Get 2 biji Kuning Telur
  7. Get 50 ml Air Ais
  8. Get 40 g Margarin
  9. Sediakan 1/2 Sdk Garam halus
  10. Get πŸ‘‰ Topping
  11. Sediakan Gula Donat/Gula Kaster
Penyediaan untuk memasak Donat Kentang NCC:
  1. Sediakan semua bahan-bahan
  2. Masukan kedalam mixing bowl, tepung, ubi Kentang,susu tepung, gula pasir,dan Yis, putar sebati.
  3. Masukan kuning telur dan air, putar kembali hingga tercampur rata.
  4. Masukan Marjerin dan garam, putar hingga Kalis dan elastis.
  5. Keluarkan doh,dan bulatkan doh. Tutup doh dengan plastik wrap dan rehatkan doh selama 40 Minit. Hingga kembang dua kali ganda.
  6. Setelah 20 Minit,
  7. Potong dan timbang masing-masing doh dengan berat @30 g. Lalu bulatkan kembali masing-masing doh kecil. Susun doh kecil di atas dulang yang di sapukan dengan marjerin dan di tabur dengan sedikit tepung gandum.
  8. Tutup dengan plastik wrap dan rehatkan doh selama 20 Minit.
  9. Buat lubang Kat tengah doh(saya guna nozzle)
  10. Panaskan minyak masak dengan api sederhana kecil,bila sudah panas, masukan doh dan goreng hingga keperangan. Terbalikan satu kali setiap donat untuk mendapatkan white ring.goreng hingga keperangan
  11. Angkat dan Toskan
  12. Tabur gula donat/gula Kaster ke atas donat.
  13. Donat kentang super gebus sedia di hidangkan
  14. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘

So that’s going to wrap it up with this exceptional food donat kentang ncc recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.