Donut 🍩
Donut 🍩

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut 🍩 Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have donut 🍩 using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut 🍩:
 1. Sediakan Bahan A :
 2. Sediakan 4 cawan tepung gandum
 3. Prepare 2 sudu majerin (sy guna Majerin Seri Pelangi)
 4. Ambil Bahan B :
 5. Prepare 1 peket yis segera (sy guna jenama Dr. Oat)
 6. Ambil 3 sudu besar susu pekat manis
 7. Get 1 1/2 cawan air suam
 8. Sediakan Bahan C :
 9. Ambil 1 biji telur
 10. Sediakan Bahan Menggoreng :
 11. Sediakan 5 cawan minyak masak (untuk menggoreng)
Penyediaan untuk memasak Donut 🍩:
 1. Bahan A : Tepung gandum dicampur dengan majerin dan digaul sebati.
 2. Bahan B : Yis segera, susu pekat dan air suam dicampur dan biarkan sehingga berbuih (tempoh masa yang diambil dalam 10-15minit, jika tiada perubahan, yis tersebut mungkin dah mati. Kena ulangi langkah ini sekali lagi dengan yis segera yang lain)
 3. Campurkan Bahan A dan Bahan B. Gaul sebati.
 4. Masukkan telur. Uli sehingga menjadi doh. Rehatkan doh sebenar dalam 20minit sebelum dicanai.
 5. Canai doh dan buat bentuk bulat. Goreng menggunakan minyak yang panas sehingga garing. Angkat dan toskan minyak.
 6. Gaul dengan gula halus. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food donut 🍩 recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.