Donut
Donut

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook donut using 11 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut:
 1. Get Bahan A
 2. Ambil 1 paket yis mauripan (11 gram)
 3. Sediakan 2 sudu besar gula
 4. Ambil 2 sudu besar susu pekat
 5. Sediakan 1 cawan air suam
 6. Get Bahan B
 7. Get 4 cawan tepung gandum
 8. Ambil 2 sudu besar marjerin
 9. Prepare 2 tsp baking powder
 10. Prepare 1 sudu besar bread softner
 11. Prepare 1 tsp garam
Penyediaan untuk memasak Donut:
 1. Sediakan bahan A.Campur semuanya dan tunggu hingga kembang (berbuih)
 2. Sediakan bahan B.Ramas hingga jadi seperti serbuk roti.
 3. Tambahkan Bahan A ke dalam Bahan B.Gaul sebati.
 4. Tutup dengan kain bersih.Biarkan lebih kurang 1 jam.Setelah kembang 2 kali ganda,tumbuk adunan bagi membuang anginnya.Sedia untuk dibentuk.
 5. Timbang setiap tepung seberat 30gram.Kemudian tekan tengahnya bagi membentuk lubang.Biarkan lagi 30 minit.
 6. Goreng dengan api kecil sehingga keemasan.Toskan sebentar sebelum disalut dengan gula kastor.
 7. Siap dan sedia untuk dihidang.Selamat mencuba

So that’s going to wrap this up with this special food donut recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.