Donut gula
Donut gula

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Donut gula Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have donut gula using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut gula:
 1. Ambil 4 cawan tepung gandum
 2. Get 1 paket mauripan
 3. Ambil 3 sudu besar susu pekat manis
 4. Get 1 biji telur
 5. Prepare 2 sudu besar majerin
 6. Sediakan 1 1/2 cawan air suam
 7. Sediakan 1 sudu kecil pelembut doh
 8. Ambil 3 cawan minyak utk mengoreng
 9. Ambil 5 sudu besar gula(dikisar halus)
Penyediaan untuk memasak Donut gula:
 1. Bancuh mauripan bersama air suam,serta susu pekat biarak sekejap sehingga mauripan betul2 kembang.masukan tepung kedalam bekas kemudian gaul majerin dan pelembut doh,masukkan pula telur gaul sehingga menjadi seperti serbuk roti.
 2. Bila yis sudah betul2 kembang,tuang air bancuhan sedikit demi sedikit.uli hingga menjadi doh yg tidak melekat di tangan.rehatkan doh selama 20 minit.cukup 20 minit ambil doh tadi tumbuk/ uli sekejap.
 3. Canaikan doh tekap guna acuan.buat sampai habis adunan.biarkan anggaran 15 minit kemudian bolehlah di goreng dengan api yang sederhana
 4. Bika agak kekuningan,boleh angkat dan gaulkan dengan gula yg dikisar tadi.siap dan boleh di hidangkan

So that’s going to wrap it up with this special food donut gula recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.