Donat homemade
Donat homemade

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donat homemade Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have donat homemade using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donat homemade:
 1. Prepare 1 kilo tepung
 2. Get 5 sudu gula*
 3. Ambil 5 sudu planta/majerin/butter
 4. Ambil 2 sudu kecil garam
 5. Get 2 packet yis*
 6. Get 5 sudu susu pekat manis*
 7. Sediakan 5 sudu Kecil serbuk penaik
 8. Prepare 2 gelas Air Suam
Penyediaan untuk memasak Donat homemade:
 1. LANGKAH A:Masukkan bahan semua yang bertanda * di dalam Air suam.
 2. Kacau hingga sebati, biarkan sehingga kembang.
 3. LANGKAH B: Masukkan plant, garam, uli sehingga sebati.
 4. LANGKAH C: Masukkan bahan LANGKAH A dan LANGKAH B, gaul hingga manjadi doh/
 5. Bolehlah mencanai.. 😊

So that is going to wrap this up with this exceptional food donat homemade recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.