Roti Sarang Lebah
Roti Sarang Lebah

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Sarang Lebah Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have roti sarang lebah using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Sarang Lebah:
 1. Sediakan 500 gram tepung high protein
 2. Sediakan 1 pack Mauripan (11g)
 3. Get 100 gram gula castor
 4. Sediakan 10 gram garam
 5. Sediakan 1 biji telur
 6. Sediakan 100 gram air
 7. Prepare 150 gram susu cair atau susu segar
 8. Prepare 75 gram marjerin atau butter
 9. Get Untuk Gliss Permukaan Roti
 10. Sediakan 1 biji telur
 11. Sediakan 50 ml susu cair
 12. Ambil Untuk hiasan
 13. Ambil 1/2 sudu kecil bijan hitam
 14. Prepare 1 sudu kecil biji kuaci
 15. Sediakan 1 sudu kecil hirisan badam
 16. Prepare 1 sudu kecil biji labu
Penyediaan untuk memasak Roti Sarang Lebah:
 1. Gambar 1 Bahan roti. Satukan semua bahan kecuali campuran susu dan air. Masukkan dalam bread maker, set kepada dough(untuk menguli dan rehatkan doh)
 2. Uli seketika dan masukkan campuran susu bersama air. Biarkan sehingga selesai. **tips untuk mereka yang tiada bread maker, menguli menggunakan mixer, uli sekitar 30-45minit, jika gunakan tangan, uli sekitar 45minit-1jam sehingga doh betul elastic.
 3. Bentukkan doh dan masukkan dalam acuan. Mummy timbang berat doh 30g. Satukan telur dan susu untuk buatkan gliss sapuan dia atas doh.
 4. Sapu gliss dan taburkan hiasan dia atasnya.
 5. Bakar suhu 180° selama 30minit atau sehingga masak. **sila kenal oven anda ya😘 *tips buat semua, jika tak nak bakar semua doh yang telah siap, bole frozen kan doh tau. Lepas je siap bentukkan doh terus masuk peti beku. Tak perlu letak gliss dan hiasan dahulu. Jika terasa nak makan, keluarkan sekitar 1jam sebelum bakar biarkan je doh naik semula dan letakkan gliss dan hiasan. Kemudian bakar seperti biasa. Hasilnya roti kita akn lebih lembut tau. Cubalah🥰

So that’s going to wrap it up for this special food roti sarang lebah recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.