Donut gebu
Donut gebu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut gebu Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook donut gebu using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut gebu:
 1. Ambil 1/2 kilo tepung
 2. Prepare 2 sudu besar susu pekat
 3. Prepare 1 sudu gula
 4. Prepare 1/2 gelas air suam
 5. Ambil 1 potong yis lebar 1 inci
 6. Prepare 3 sudu besar pelanta pelangi
 7. Sediakan 1 cawan gula halus (blend)
Penyediaan untuk memasak Donut gebu:
 1. Masukkn yis kedalam air suam 3/4 gelas(yis akan naik sehingga setengah gelas) biar seketika
 2. Masukkn susu,gula dan air menjadi 1/2 gelas. kemudian masukkn pelanta kedalam tepung dan uli.
 3. Masukkn air susu yg dibancuh dgn gula dan yis kedalam bancuhan dan uli sehingga doh tidak melekat pada jari
 4. Kemudian bentukkn bulat2 dan tekan sdkit bahagian tengan utk dptkn lubang. biar seketika bg donut kembang
 5. Kemudian goreng dlm minyak yg panas dgn api yg perlahan. setelah siap boleh la angkat dan golekkan dlm gula yg siap diblend kering

So that is going to wrap it up with this exceptional food donut gebu recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.