Donut Gebu
Donut Gebu

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have donut gebu using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu:
 1. Sediakan 400 gm tepung gandum
 2. Get 1 cawan air
 3. Get 1/4 sudu kecil garam
 4. Prepare 1 sudu kecil gula
 5. Get 1 sudu besar susu pekat
 6. Ambil 2 sudu kecil Yis
 7. Get 1 sudu besar margerin
 8. Prepare Sedikit gula kastor untuk digaul bersama donut
Penyediaan untuk memasak Donut Gebu:
 1. Masukkan marjerin, gula, yos, garam, susu pekat dan tepung ke dalam mangkuk. Jika ada mixer, jika tiada boleh uli guna tangan. Putar sebati dahulu. Masukkan air sedikit demi sedikit
 2. Putar selama 10 minit speed 2. Jika uli, uli sehingga doh menjadi licin. Letakkan air sedikit jika keras. Sudah siap, rehatkan selama 45 minit dan doh akan menjadi kembang 2 kali ganda.
 3. Letakkan sedikit tepung diatas pelapik, supaya tidak melekat, - keluar kan doh. Uli doh agak dalam 1/4 inci dan tekap 2 inci besar. Ikut besar mana citarasa masing2. Pastikan Letak tepung di dalam dulang untuk meletakkan doh yang telah ditekap supaya tidak melekat. - Rehatkan lagi selama 15 minit dan sedia untuk digoreng. Pastikan minyak cukup panas sebelum mengoreng.
 4. Goreng bahagian bawah sehingga keemasan baru lah diterbalikkan ke permukaan atas kerana jika selalu diterbalikkan permukaan tidak menjadi licin. Setelah warna keemasan angkat dan tos. Kemudian gaulkan dengan gula kastor. Siap boleh dihidangkan.

So that’s going to wrap it up with this special food donut gebu recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.