Roti Donut
Roti Donut

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Donut Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook roti donut using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Donut:
  1. Prepare 10 keping roti putih
  2. Prepare 1 biji telur
  3. Get 1 cawan serbuk roti
  4. Ambil Secubit garam
  5. Sediakan Acuan donut
Cara-cara untuk memasak Roti Donut:
  1. Sedia kan bahan. Tambah secubit garam ke dalam telur
  2. Penyekkan roti supaya nipis. Tekap acuan donut ke atas roti tadi
  3. Celup coti ke dalam telur
  4. Kemudian celup ke atas serbuk roti. Pastikan serbuk roti melekat di sekeliling roti.
  5. Siap untuk digoreng. Sedap dimakan bersama sos cili & mayonis.

So that is going to wrap it up with this special food roti donut recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.