Donat Mochi V2
Donat Mochi V2

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donat Mochi V2 Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook donat mochi v2 using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donat Mochi V2:
 1. Get Doh Permulaan (Starter Dough)
 2. Get 30 g tepung pulut
 3. Sediakan 50 g santan cair
 4. Get Masak keduanya sehingga warna agak jernih
 5. Prepare Doh Utama
 6. Prepare 225 g tepung pulut
 7. Ambil 2 sudu besar gula tebu asli (organic raw cane sugar)
 8. Get 1/4 sudu kecil garam Himalaya
 9. Get 1 sudu kecil serbuk penaik
 10. Get 90 g air/santan cair
 11. Prepare 1 biji telur Gred B
 12. Ambil 1 sudu besar engkabang/minyak masak
Penyediaan untuk memasak Donat Mochi V2:
 1. Starter dough dimasak sehingga likat dan warna agak jernih. Kacau sentiasa. Sejukkan.
 2. Sediakan doh utama. Campur semua bahan kering. Gaul rata.
 3. Masukkan bahan basah termasuk starter dough dan gaul sehingga membentuk doh yang lembut tetapi tidak melekat pada tangan. Tambah 1 sudu besar air sekiranya doh agak kering.
 4. Bulat-bulatkan ikut saiz yang disukai. Jangan terlalu besar, nanti bahagian dalam tak berapa masak.
 5. Goreng dalam minyak sehingga kuning keemasan.
 6. Sedia dihidang!

So that’s going to wrap it up with this exceptional food donat mochi v2 recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.