MASAKAN PELBAGAI ROTI : Roti john "easy n simple"
MASAKAN PELBAGAI ROTI : Roti john "easy n simple"

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

MASAKAN PELBAGAI ROTI : Roti john "easy n simple" Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Safe Home Delivery Handovers ROTI john merupakan antara salah satu menu ringkas dan menjadi kegemaran rakyat. Ini sya tak guna daging kisar, cma pakai sosej.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook masakan pelbagai roti : roti john "easy n simple" using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan MASAKAN PELBAGAI ROTI : Roti john "easy n simple":
 1. Get Beberapa keping roti sosej
 2. Sediakan 200 gram daging / ayam cincang
 3. Get Daun sup
 4. Prepare 1 biji bawang besar (di potong dadu)
 5. Prepare 3 biji telur
 6. Get Garam, lada sulah & serbuk perasa
 7. Sediakan Marjerin / butter
 8. Sediakan Sos cili, sos bbq, mayonis, cheezy sos

Resepi roti john ada bermacam jenis dan boleh dibuat secara homemade dengan menggunakan pelbagai bahan. Dan Setiap kali menjelang bulan Ramadan, menu roti John boleh dikatakan antara. Ternyata Roti John adalah pelengkap selera bagi sesiapa sahaja tidak kira tua atau muda. Mudah untuk didapati dan harga yang murah, Roti John ini memang menjadi kegilaan ramai apabila tibanya musim berpuasa.

Penyediaan untuk memasak MASAKAN PELBAGAI ROTI : Roti john "easy n simple":
 1. Panaskan sedikit minyak dan goreng daging / ayam cincang sehingga masak. Goreng jgn terlalu kering sekadar daging / ayam masak.
 2. Di dalam mangkuk lain pecahlan telur dan masukkan daging/ayam yang telah digoreng bersama daun sup dan bawang. Perasakan campuran tersebut dengan garam, lada sulah dan serbuk perasa.(seperti masak telur dadar). Kacau sebati.
 3. Panaskan kuali dan letak ½ sudu marjerin / butter. Setelah butter cair masukkan bahan telur (seperti buat telur dadar).
 4. Telur jgn biarkan terlalu masak..bila separuh masak telangkupkan roti sosej yang telah dipotong tengah..tekan tekan sedikit supaya telur tersebut melekat pada telur. Kemudian terbalikkan roti tersebut dan boleh lah diangkat.
 5. Sebelum dihidang, letak sos cili, sos bbq, mayonis dan cheesy sos kemudian kapitkan roti tersebut. Boleh di potong kecil kecil.(bergantung pada selera masing masing).Selamat mencuba😉..
 6. Sos yang di gunakan bergantung pada selera masing masing. Boleh gandakan bahan sekiranya ingin masak lebih👍

Ternyata Roti John adalah pelengkap selera bagi sesiapa sahaja tidak kira tua atau muda. Mudah untuk didapati dan harga yang murah, Roti John ini memang menjadi kegilaan ramai apabila tibanya musim berpuasa. Bukan sahaja rasanya yang enak, malah mengenyangkan pula tu. Jadi, kalau malas nak berkunjung ke bazar untuk mendapatkan roti ini, apa kata cuba buat di rumah? Masakan Cina Masakan Jepun Masakan India Masakan Korea Masakan Thai.

So that’s going to wrap it up with this special food masakan pelbagai roti : roti john "easy n simple" recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.