Kkwabegi @twisted korean doughnuts
Kkwabegi @twisted korean doughnuts

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Kkwabegi @twisted korean doughnuts Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook kkwabegi @twisted korean doughnuts using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kkwabegi @twisted korean doughnuts:
 1. Ambil 1 cawan susu segar
 2. Prepare 3 cawan tepung gandum/roti,lebihkan 2sudu untuk dusting
 3. Get 1 paket yis
 4. Get 5 sudu besar gula(saya campur 3sudu besar gula perang
 5. Get 1 sudu teh garam
 6. Prepare 1 sudu teh cinnamon @ serbuk kayu manis
 7. Get minyak secukupnya untuk mengoreng
Penyediaan untuk memasak Kkwabegi @twisted korean doughnuts:
 1. Ambil gula 2 sudu besar dan cinnamon gaul sebati ketepikan sekejap.
 2. Dalam periuk kecil cairkan butter dengan api sederhana kecil kemudian masukkan susu, lebihan 3 sudu gula,garam dan yis,kacau sebati dan diamkan selama 5-10 min.
 3. Dalam mangkuk besar,masukkan tepung,dan keluarkan 2 sudu tepung untuk dusting dan buat kawah ditengah2,pecahkan telur dan masukkan bahan no2, masukkan sedikit demi sedikit,gaul sehingga sebati dan uli sampai tak melekat di tangan.
 4. Timbang doh untuk dapatkan saiz sama besar dan potong2 doh bahagikan menjadi 16 bahagian atau terpulang saiz sendiri.sediakan dulang dan tabur lebihan tepung bulatkan doh yang telah dibahagi tadi dan tutup dgn plastic wrap biarkan 30 min
 5. Setelah 30min,tekan2 doh buang angin,gentel doh bentuk memanjang,1 arah sebelah luar dan 1 arah lg sebelah dalam,kemudian pintalkan.Tengok urat doh yer untuk lebih faham.Setelah siap semua langkah pintal,rehat kan doh selama 30min.
 6. Bila doh naik,panaskan minyak dengan api sederhana besar,goreng sehingga keperangan,toskan dan gaul dengan gula cinnamon tadi.boleh dihidangkan panas2.selamat mencuba 😍❤️

So that’s going to wrap it up with this exceptional food kkwabegi @twisted korean doughnuts recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.