Donat gebu
Donat gebu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donat gebu Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Donut yang lembut dan gebu, menggunakan kentang sebagai bahan pelembut semulajadi. Che Nom sukan nak kongsi cara-cara penyediaan dengan anda semua sebab. Assalamualaikum, Hari ini saya berkongsi resepi donat gebu yang mudah. Untuk mengetahui langkah dan cara membuatnya sila tonton video di atas.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook donat gebu using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donat gebu:
 1. Sediakan 4 cawan tepung gandum
 2. Get 2 sudu susu tepung nespray
 3. Prepare 1 Peket instant yis
 4. Sediakan 1 sudu teh baking powder
 5. Ambil 1 sudu teh pelembut roti
 6. Sediakan 1 sudu besar majerin
 7. Sediakan 1 sudu besar shortening
 8. Sediakan 1 sudu kecil kfc ovelet
 9. Get 2 sudu susu pekat manis
 10. Prepare 2 sudu gula
 11. Prepare 1 biji telur A
 12. Get 1 cawan air suam ikut kelembutan

Memang agak susah lebih-lebih lagi jika anda tiada masa. DONUT GEBU Resepi asal Joe Pastry dan telah diubah sedikit untuk mendapatkan kesesuaian tepung. Goreng dlm api sederhana sehingga masak dan setelah sejuk salutkan. Menyediakan resepi donut yang simple, gebu dan sedap serta menceritakan tentang Donut merupakan sejenis kuih yang sangat enak untuk dimakan bersama keluarga.

Penyediaan untuk memasak Donat gebu:
 1. Satukan yis air suam gula susu pekat dalam satu bekas biarkan berbuih dalam 10 minit
 2. Ayak tepung gandum baking powder dan pelembut roti dan garam halus
 3. Gaul tepung bersama ovelet shortening dan majerin jadi serbuk roti… Kemudian masuk yis yg sudah kembang bersama telur uli hingga jadi doh yang licin, peram selama 1 jam
 4. Selepas 1 jam tumbuk2 buang angin dan timbang doh 40 gram, kemudian rounding licin bulatkan susun di dalam tray yang ditaburkan tepung sedikit.Kemidian biarkan naik leperkan dan tebuk lubang biarkan naik sekali lagi baru digoreng.
 5. Goreng dengan api sederhana dengan sekali balikan untuk dapatkan ring. Biarkan suam sedikit baru di salutkan dengan gula castor..
 6. Siap dihidang

Goreng dlm api sederhana sehingga masak dan setelah sejuk salutkan. Menyediakan resepi donut yang simple, gebu dan sedap serta menceritakan tentang Donut merupakan sejenis kuih yang sangat enak untuk dimakan bersama keluarga. Bayangkan semasa direhat, ianya naik tinggi seolah kosong sahaja di dalamnya. Goreng donut dalam kuantiti yang sedikit sahaja di dalam satu masa. Donut yang lembut dan gebu, menggunakan kentang sebagai bahan pelembut semulajadi.

So that is going to wrap this up with this exceptional food donat gebu recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.