Pumpkin Donuts #RayaHiTeaPertama #Johor
Pumpkin Donuts #RayaHiTeaPertama #Johor

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Pumpkin Donuts #RayaHiTeaPertama #Johor Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook pumpkin donuts #rayahiteapertama #johor using 16 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Pumpkin Donuts #RayaHiTeaPertama #Johor:
 1. Sediakan 👉 Bahan A
 2. Prepare 150 gm Tepung high protein
 3. Get 200 gm Tepung Gandum
 4. Prepare 2 Sdb Susu Tepung
 5. Prepare 60 gm Gula Kaster
 6. Sediakan 2 Sdk Yis (Mauripan)
 7. Ambil 👉 Bahan B
 8. Prepare 150 gm Labu dikukus dan di lenyek
 9. Get 50 ml Susu Cair Full Cream Sejuk
 10. Get 2 Biji Kuning Telur
 11. Sediakan 👉 Bahan C
 12. Ambil 50 gm Unsalted Butter
 13. Sediakan 15 gm Bread Softener
 14. Ambil 👉 Salutan
 15. Get Gula Kaster
 16. Ambil Gula Aising
Cara-cara untuk memasak Pumpkin Donuts #RayaHiTeaPertama #Johor:
 1. Sediakan semua bahan-bahan
 2. Satukan Bahan A,Buat lubang, masukan Bahan B
 3. Uli /Mixer Doh hingga separuh Kalis, Masukan Bahan C,Uli kembali Doh sehingga Kalis Elastik.
 4. Bulatkan Doh Tutup dengan Plastik wrap. Rehatkan Doh Selama 1 jam, sampai kembang dua kali ganda. Picit/Tumbuk Doh u Tim buang Gas.
 5. Leperkan Doh sesuai dengan ketebalan yang di inginkan, Cetak Doh dengan menggunakan Acuan Donat. Susun di atas dulang yang di tabur dengan sedikit tepung,tutup dengan kain bersih dan rehatkan kembali selama 20 Minit.
 6. Panaskan Minyak goreng dengan menggunakan api sederhana. Gorengkan Donut hingga kecoklatan. Angkat dan toskan.
 7. Masukan Gula Kaster dan gula aising Kedalam Zip lock bag, Masukan Donat dan goncangkan sehingga terselimuti dengan gula.
 8. Pumpkin Donuts Sedia dihidang. Sangat sedap… Gebu dan lembut. Yammiii 🤤🤤🤤
 9. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘

So that’s going to wrap this up for this special food pumpkin donuts #rayahiteapertama #johor recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.