Donut kentang bersalut coklat
#RayaHighTea
#Terengganu
Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have donut kentang bersalut coklat #rayahightea #terengganu using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut kentang bersalut coklat

#RayaHighTea #Terengganu:

 1. Get 🎯500g gandum
 2. Prepare 🎯50g susu tepung
 3. Sediakan 🎯10g yis
 4. Prepare 🎯75g marjerin
 5. Prepare 🎯100g gula kastor
 6. Sediakan 🎯4/3 biji kuning telur
 7. Sediakan 🎯100ml air sejuk/yg dlm peti
 8. Get 🎯200g kentang-Rebus-haluskan
Cara-cara untuk memasak Donut kentang bersalut coklat

#RayaHighTea #Terengganu:

 1. Masukkan semua ni dalam bread maker
 2. Pastu Tekan menu num 8
 3. Tggu biar abis BM bekerja.Pahtu kuarkan Doh - saya alas plastik kat meja tu ye.
 4. Bahagikan doh sama bnyak.Biarkan 20 minit.Doh mengembang
 5. Kemudian Pap kan dgn tgn anda.😂😂 Tekap dgn nozzle.Sya guna nozzle ni,senang nak pegang.
 6. Biarkan doh lagi 15 minit.Doh akan ringan dan boleh di angkat.Sedia utk goreng.
 7. Saya skip langkah goreng.Maaf ye.Tapi api slow dan balik2kan donut hanya 3x jgn lebih.Bila dah siap semuanya,Doh boleh di salut dgn topping coklat.topping tu saya beli di kedai bakery.Dia tulis "donut topping".Siap

So that is going to wrap this up for this exceptional food donut kentang bersalut coklat #rayahightea #terengganu recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.