Roti Sarang Lebah Sos Butterscotch
Roti Sarang Lebah Sos Butterscotch

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Sarang Lebah Sos Butterscotch Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have roti sarang lebah sos butterscotch using 25 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Sarang Lebah Sos Butterscotch:
 1. Ambil Bahan Roti
 2. Get 3-6 g yis @ (1-2 sdt yis)
 3. Get 240 tepung high protein
 4. Sediakan 60 g tepung kek
 5. Sediakan 5 g cream super
 6. Prepare 55 g gula
 7. Sediakan 30 g susu tepung full cream
 8. Sediakan 3 biji telur kuning
 9. Sediakan 150 g susu segar full cream
 10. Prepare 1/2 sdt g garam
 11. Get 30 g marjerin
 12. Prepare Bahan Hiasan Atas Roti
 13. Ambil Biji labu putih
 14. Prepare Biji labu hijau
 15. Get Biji kuaci
 16. Get Bijan hitam
 17. Sediakan Sapuan Atas Roti @ Eggwash
 18. Sediakan Susu segar full cream
 19. Prepare Sos Butterscotch
 20. Prepare 75 ml air
 21. Ambil 200 g gula perang lembut
 22. Get 200 g susu segar
 23. Get 1 sdb tepung jagung
 24. Prepare 1 sdb creamy vanilla
 25. Ambil 1/8 sdt garam pink Himalaya
Cara-cara untuk memasak Roti Sarang Lebah Sos Butterscotch:
 1. Masukkan semua bahan ke dalam breadmaker kecuali garam dan marjerin. Set Kan fungsi dough atau knead pada breadmaker. Biarkan breadmaker menguli sehingga menggasilkan doh kasar.
 2. Tambahkan marjerin dan garam. Biarkan breadmaker menguli sehingga menggasilkan doh yang lembut dan elastik.
 3. Bahagikan doh kepada 15 g setiap satu untuk Loyang besar Dan 10g untuk roti dalam paper cup. Rounding kemas dan susun dalam loyang. Mai guna Loyang 8 inci. Barisan bulatan pertaima Mai susun doh 15 g sebanyak 12 biji doh dan yang kedua 6 biji. Bahagian tengah Mai letak gelas supaya di tengahnya Mai boleh masukkan bekas sos butterscotch. Untuk roti dalam paper cup pula Mai susun 6 biji doh 10 g. Biarkan rehat doh dan kembang 2-3 kali ganda.
 4. Bila doh dah kembang, spray dengan susu segar dan taburkan kekacang mengikut citarasa.
 5. Panaskan oven suhu 170°c selama 10 minit. Bakar roti suhu 170°c selama 20 minit.
 6. Untuk butterscotch pula, masukkan gula dan air dan air dalam breadmaker. Pilih fungsi jam. Untuk buat butter Mai Cuba guna bowl breadmaker Mai brand Xma. Muat elok dengan breadmaker Russell Taylor ni. Cuma y Mai punya sedikit tinggi.
 7. Bila blade breadmaker dah start berpusing Mai masukkan susu, corn start y dicampur sedikit susu, garam dan creamy vanilla.
 8. Tutup mcm ni tau kalau tak nak breadmaker comot. Tunggu sahaja hingga proses jam breadmaker selesai.
 9. Tadaa! Dah siap.
 10. Sangat enak dinikmati bersama 🥰😋

So that’s going to wrap this up for this exceptional food roti sarang lebah sos butterscotch recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.