Biskut Donut Comel (Maraton Ramadhan) Biskut
Biskut Donut Comel (Maraton Ramadhan) Biskut

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Biskut Donut Comel (Maraton Ramadhan) Biskut Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have biskut donut comel (maraton ramadhan) biskut using 11 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Biskut Donut Comel (Maraton Ramadhan) Biskut:
 1. Get 250 gm butter
 2. Get 120 gm gula halus
 3. Sediakan 320 gm tepung gandum
 4. Prepare 3 sb tepung jagung
 5. Ambil 2 sb susu tepung (optional)
 6. Get 1/2 sk serbuk penaik
 7. Ambil 50 gm serbuk badam
 8. Ambil 1 sk vanilla esen
 9. Ambil Hiasan
 10. Ambil Cokelat masakan
 11. Get Manik taburan
Penyediaan untuk memasak Biskut Donut Comel (Maraton Ramadhan) Biskut:
 1. Sediakan bahan-bahan anda.
 2. Pukul butter dan gula sehingga kembang. Jangan lupa masukkan esen vanilla.
 3. Kemudian campurkan tepung gandum yang sudah diayak bersama serbuk penaik. Campurkan sekali susu tepung, tepung jagung dan serbuk badam. Gunakan alat yang paling sesuai untuk menggaul bahan bahan ini, iaitu TANGAN anda😬. (Pastikan cuci bersih dan lap kering tangan anda). Uli adunan sehingga menjadi doh. Rehatkan doh dalam 15minit.
 4. Mula canaikan doh dan gelek sama rata. Terap menggunakan acuan bentuk donut. Susun atur atas loyang.
 5. Bakar pada suhu 150’ selama 25min atau sehingga masak. Selepas masak sejukkan biskut betul-betul sebelum dihias.
 6. Cairkan coklat masakan. Sediakan taburan manik. Peringkat ini, anak anak sangat SUKA nak menolong😊.
 7. Boleh mula celupkan biskut ke dalam coklat yang dah dicairkan. Selepas itu susun atas redai dan tabur manik hiasan sebelum coklat mengeras.
 8. Biskut Donut Comel is done! Selamat mencuba😊

So that’s going to wrap it up with this exceptional food biskut donut comel (maraton ramadhan) biskut recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.