Donut
Donut

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have donut using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut:
 1. Prepare 500 g TEPUNG GANDUM
 2. Prepare 2 sb gula
 3. Get 1 bj telur
 4. Prepare 1 sb butter
 5. Ambil 1 sb shortening
 6. Ambil 1 sb YIS / 11g YIS
 7. Sediakan 1/2 sk garam
 8. Sediakan 250 ml air sejuk drpd peti
Cara-cara untuk memasak Donut:
 1. Campur semua bahan dalam 1 bekas & uli hingga x melekat dekat bekas @ besen…klu masih melekat skit2 pon xpe…perapkan selama 30 minit @ 40 minit…dah perap tumbuk2 doh utk buang angin…& boleh bentuk2 kan doh…perap lagi sekali hingga doh kembang baru goreng ya…utk DONAT @ burger…
 2. Tips menggoreng…🍩myk byk
 3. 🍩 myk x panas sgt ya
 4. 🍩 goreng sebelah dah garing baru balikkan lagi sebelah..dah boleh diangkat kalau warna dah coklat2…
 5. Selamat mencuba…

So that’s going to wrap it up with this exceptional food donut recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.