Donut Mochi
Donut Mochi

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Mochi Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook donut mochi using 7 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Mochi:
 1. Sediakan 1 1/4 cwn Tepung Pulut
 2. Prepare 2 SB Gula
 3. Ambil 1/4 sk Garam
 4. Ambil 1 sk Serbuk Penaik (baking powder)
 5. Ambil 1 SB Butter/Majerin
 6. Sediakan 1/2 cwn Air Suam Panas (tak perlu penuh)
 7. Prepare Gula (blend)
Cara-cara untuk memasak Donut Mochi:
 1. Campurkan semua bahan kering, dan sekatakan.
 2. Selepas dah rata, letak pula butter dan guna jari sahaja sekatakan dengan bahan kering.
 3. Dah rata butter, letak air suam sikit-sikit dan sebatikan sehingga menjadi doh. Tidak terlalu melekat di jari. Jika melekat sangat di jari, boleh tambah sedikit tepung pulut.
 4. Sementara tunggu minyak panas, boleh lah blend gula sehingga halus untuk disalutkan pada mochi donut di akhir nanti.
 5. Minyak dah panas, boleh gentel dan bulatkan seperti buat cekodok pisang. Dan letak satu-satu ke dalam minyak panas.
 6. Goreng sehingga donut menjadi keperangan keseluruhan. Dan boleh letak ke dalam bekas gula yang telah di blend halus tadi untuk di salut.
 7. Dah siap sekata semua gula. Boleh lah dihidang dan makan.

So that is going to wrap it up with this exceptional food donut mochi recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.