Donut Mudah & Cepat
Donut Mudah & Cepat

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Mudah & Cepat Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook donut mudah & cepat using 10 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Mudah & Cepat:
 1. Get Bancuhan yis
 2. Ambil 1/2 paket yis segera
 3. Prepare 1 sudu besar susu pekat
 4. Sediakan 1/2 cawan air suam
 5. Get Adunan tepung
 6. Prepare 1 1/2 cawan tepung gandum
 7. Ambil 1 sudu mentega/marjerin
 8. Ambil 1/2 sudu kecil garam
 9. Get 1 sudu besar minyak panas
 10. Ambil Gula castor / icing / snow powder untuk glaze
Penyediaan untuk memasak Donut Mudah & Cepat:
 1. Campurkan bancuhan yis, kacau rata dan tutup. Ketepikan buat seketika
 2. Campur semua bahan adunan tepung, uli sekata. Kemudian campurkan bancuhan yis ke dalam adunan. Uli sebati. Adunan akan agak lembik pada waktu ini. Tidak mengapa. Tutup adunan dan rehatkan selama sekurang-kurangnya 15 minit. Adunan akan mengembang.
 3. Selepas 15 minit, uli lagi adunan, tambah sedikit tepung sekiranya terlalu lembik sehingga adunan boleh dicanai dan dibentuk. Kemudian, bentukkan donat ikut suka masing-masing. Rehatkan adunan sekejap sebelum digoreng dalam minyak sederhana panas. Selepas donat bertukar warna kekuningan, angkat dan tos. Hias dengan glaze gula atau mengikut kegemaran anda.

So that is going to wrap this up for this exceptional food donut mudah & cepat recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.