Donut Sira Sambal (bebola kot sbb bukan berlubang 😅)
Donut Sira Sambal (bebola kot sbb bukan berlubang 😅)

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Sira Sambal (bebola kot sbb bukan berlubang 😅) Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook donut sira sambal (bebola kot sbb bukan berlubang 😅) using 7 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Sira Sambal (bebola kot sbb bukan berlubang 😅):
 1. Get 1 1/2 cawan tepung gandum
 2. Sediakan 1 sudu besar gula
 3. Get 1 sudu teh garam
 4. Prepare 2 sudu teh yis kering (mauripan)
 5. Prepare Air suam
 6. Ambil 1 sudu susu pekat
 7. Get Majerin dua cube dicairkan (dipanaskan)
Penyediaan untuk memasak Donut Sira Sambal (bebola kot sbb bukan berlubang 😅):
 1. Campurkan semua bahan kering kecuali tepung dengan 1/2 cawan air suam..kemudian masukkan tepung perlahan2 dan gaul bersama majerin cair
 2. Rehatkan 20minir setelah doh tadi diuli rata
 3. Apabila doh dah naik, tepuk/tumbuk manja dan rehatkan lagi 20minit doh tadi
 4. Kemudian bulat2 kan doh kecik2, nak elak melekat boleh sapu minyak masak dgn tgn anda
 5. Rehatkan 10minit dan goreng dengan api perlahan, tetapi minyak yg dah betul2 panas (jgn panaskan guna api besar)
 6. Sira dengan sambal / gaul dgn gula / rendam dengan coklat dan coklat rice..resepi sambal pula hanya guna resepi sambal tumis tetapi dilebihkan gula pasir

So that’s going to wrap it up with this special food donut sira sambal (bebola kot sbb bukan berlubang 😅) recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.