Roti Sarang Lebah Bersos Karamel Masin
Roti Sarang Lebah Bersos Karamel Masin

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Sarang Lebah Bersos Karamel Masin Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook roti sarang lebah bersos karamel masin using 22 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Sarang Lebah Bersos Karamel Masin:
 1. Sediakan Roti Sarang Lebah
 2. Sediakan 1 sudu teh garam bukit himalaya pink
 3. Sediakan 230 g air
 4. Sediakan 500 g tepung high protein @ tepung roti @ tepung gandum Faiza
 5. Prepare 50 g mentega @ marjerin
 6. Prepare 30 g shortening(kalau xnak guna ganti dengan mentega @ marjerin)
 7. Get 1 biji telur gred B @ timbang 50g
 8. Sediakan 60 g gula perang molasses
 9. Ambil 1 sudu teh pelembut doh
 10. Get 1 sudu teh double action baking powder
 11. Ambil 11 g @ 1 paket yis
 12. Prepare 30 g biji labu hijau
 13. Prepare 30 g biji labu putih
 14. Get 30 g biji bunga matahari
 15. Ambil 30 g kacang badam
 16. Prepare 30 g bijan putih dan hitam
 17. Ambil Sos Karamel Masin
 18. Get 50 g molasses sugar
 19. Ambil 75 g air
 20. Sediakan 100 g whipping topping powder
 21. Ambil 25 g butter
 22. Ambil 1/4 g garam bukit himalaya
Cara-cara untuk memasak Roti Sarang Lebah Bersos Karamel Masin:
 1. Masukkan semua kecuali garam dan marjerin dalam breadmaker. Uli sehingga menjadi doh kasar. Tambahkan marjerin dan garam. Uli lagi hingga elastik @ breadmaker berhenti.
 2. Bila breadmaker berhenti menguli. Skip proofing time. Tak perlu tunggu habis proofing timing breadmaker tu. Terus rounding 30 g setiap biji dan susun 3 biji dalam setiap cup 12cm.
 3. Simpan untuk doh kembang dalam oven atau boleh tutup dengan kain lembab. Nak doh cepat naik letak mangkuk berisi air panas di bahagian bawah tray dalam oven.
 4. Selepas sejam atau bila doh naik 2-3 kalu ganda, spray dengan air, tabur kekacang dan bijan. Bolehla dibakar. Panaskan oven suhu 170°c selama 10 minit. Bakar roti selama 12-15 minit
 5. Bila dah perang. Keluarkan dari oven dan sejukkan atas redai. Kalau nak permukaan roti licin dan cantik dapu dengan marjerin atau mentega. Tutup dengan kain.

So that is going to wrap it up for this special food roti sarang lebah bersos karamel masin recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.