Donut Gebu #Manisan#Maraton#Ramadhan
Donut Gebu #Manisan#Maraton#Ramadhan

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu #Manisan#Maraton#Ramadhan Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook donut gebu #manisan#maraton#ramadhan using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu #Manisan#Maraton#Ramadhan:
 1. Get 1/2 kg tepung gandum
 2. Prepare 11 g yis kering
 3. Sediakan 1 sdm gula
 4. Prepare 1 cwn gula halus
 5. Ambil 2 sdm mentega
 6. Sediakan 1 biji telur
 7. Ambil 1 cwn air sejuk
 8. Sediakan 2 sdm susu pekat
 9. Sediakan Sedikit garam
Penyediaan untuk memasak Donut Gebu #Manisan#Maraton#Ramadhan:
 1. Sediakn mangkuk kecil masuk air dan yis tunggu sehingga berbuih..setelah tu sediakn mangkuk besar masuk kn,gula,susu pekat, garam, yis kacau rata dn setelah itu masukkn telur yg telah di pukul sekejap dgn whisk kacau sebati…masukkn tepung gaul rata dn masuk mentega uli rata..
 2. Setelah siap di uli rehatkn selama 1/2 jam tutup doh dgn kain..apabila doh da naik 2 kali ganda tumbuk2 doh bgi keluar angin dn lepas tu ambil sedikit doh uli bulat dn bagi lubang kt tengah nya setelah semuanya da siap rehat kn selama 15 minit sebelum di goreng..
 3. Seterusnya panas kn kuali masukkn minyak setelah minyak da betul2 panas masukkn donut goreng smpai kuning keemasan..sediakn gula halus masukkn donut gaul rata da siap bole la di hidang dn di makan dgn family tercinta..😘😄
 4. A

So that’s going to wrap it up for this exceptional food donut gebu #manisan#maraton#ramadhan recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.