Biskut Cornflakes Madu
Biskut Cornflakes Madu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Biskut Cornflakes Madu Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook biskut cornflakes madu using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Biskut Cornflakes Madu:
  1. Prepare 300 gm (sekotak) cornflakes
  2. Get 1 buku butter (250gm)
  3. Sediakan 8 sudu makan gula
  4. Prepare 4 sudu makan madu
  5. Ambil Papercups
Cara-cara untuk memasak Biskut Cornflakes Madu:
  1. Panaskan oven pada suhu 180 celcius.
  2. Satukan butter, gula dan madu di dalam periuk. Panaskan di atas api sederhana. Kacau sehingga bancuhan tadi menjadi agak likat. Tutup api.
  3. Campurkan cornflakes ke dalam bancuhan tadi dan gaul rata. Tips: 1.Saya suka pecah-pecahkan sikit cornflakes tu masa menggaul. Nanti mudah sikit nak masukkan dalam papercups. 2.Saya gunakan plastic glove untuk masukkan cornflakes dalam papercups. Mudah sket…anak sekolah tadika pun bleh tolong.
  4. Setelah semua cornflakes disaluti, bolehlah masukkan ke dalam papercups.
  5. Bakar di dalam oven selama 8-10 minit. Setelah masak, keluarkan dari oven dan biarkan sehingga sejuk, barulah masukkannya ke dalam bekas kedap udara.

So that’s going to wrap it up with this special food biskut cornflakes madu recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.