Cornflakes Madu
Cornflakes Madu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Cornflakes Madu Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have cornflakes madu using 5 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cornflakes Madu:
  1. Ambil 1 kotak (500 gm) Cornflakes
  2. Get 1 senduk gula
  3. Ambil 1/2 cawan madu
  4. Get 1/2 butter dari 250 gm
  5. Prepare Mangkuk kertas kecil
Cara-cara untuk memasak Cornflakes Madu:
  1. Ramaskan cornflakes separuh hancur. Panggangkan badam cincang. Cairkan butter lalu masukkan gula kacau sampai cair dan akhir sekali masukkan madu kacau sampai sebati. Pastikan api sederhana.
  2. Masukkan cornflakes dan badam cincang dalam mangkuk lalu gaulkan rata. Tuangkan adunan cair butter, madu dan gula lalu di gaulkan rata. Panaskan oven 10 minit suhu 160 darjah celcuis.
  3. Sediakan mangkuk kecil di atas tray pembakar. Masukkan cornflakes madu ke dalam mangkuk kertas dengan sudu. Bakarkan selama 10 minit suhu 160 darjah celcuis. Cornflakes madu sedia untuk dihidangkan.

So that’s going to wrap it up for this special food cornflakes madu recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.