Cornflakes Madu dengan Badam
Cornflakes Madu dengan Badam

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Cornflakes Madu dengan Badam Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have cornflakes madu dengan badam using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cornflakes Madu dengan Badam:
 1. Ambil 500 gm Cornflakes (saya guna jenama Nestle)
 2. Ambil 150 gm Mentega (saya guna butter cup)
 3. Get 120 gm Madu
 4. Sediakan 50 gm Gula pasir
 5. Sediakan 75 gm Almond Nib (kacang badam cincang)
 6. Ambil Paper cup kecil secukupnya
 7. Sediakan Secukup rasa Gula manik berbentuk hati
Penyediaan untuk memasak Cornflakes Madu dengan Badam:
 1. Panaskan kuali cairkan butter/mentega, madu dan gula pasir sehingga larut
 2. Campurkan Cornflakes dan badam cincang dalam mangkuk yang besar, kemudian tuangkan bahan-bahan yang sudah dicairkan tadi, dan gaul hingga sebati dengan sudu/spatula
 3. Sudukan ke dalam paper cup kecil dan taburkan gula manik di atasnya. Ulang sehingga selesai
 4. Panaskan ketuhar pada suhu 150 darjah Celsius
 5. Susun dalam loyang biskut kering, dan bakar dalam ketuhar selama 10-15 minit dengan suhu 150 darjah Celsius
 6. Setelah selesai, biarkan untuk sejuk dan simpan ke dalam balang kedap udara.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food cornflakes madu dengan badam recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.