Cornflakes Madu Badam dan Ceri
Cornflakes Madu Badam dan Ceri

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Cornflakes Madu Badam dan Ceri Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have cornflakes madu badam dan ceri using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cornflakes Madu Badam dan Ceri:
 1. Prepare 500 gm Cornflakes (saya guna jenama Nestle)
 2. Ambil 150 gm Mentega (saya guna butter cup)
 3. Prepare 120 gm Madu
 4. Get 50 gm Gula pasir
 5. Ambil 75 gm Almond nib/Badam cincang
 6. Sediakan 70 gm Ceri dipotong memanjang
 7. Get Paper cup kecil secukupnya
Penyediaan untuk memasak Cornflakes Madu Badam dan Ceri:
 1. Panaskan kuali cairkan mentega, madu dan gula pasir sehingga larut
 2. Sediakan mangkuk besar, masukkan Cornflakes, badam cincang dan sebahagian potongan ceri, kemudian tuangkan bahan-bahan yang telah dicairkan tadi ke dalam campuran cornflakes gaul hingga sebati dengan menggunakan sudu/spatula
 3. Panaskan ketuhar pada suhu 150 darjah Celsius
 4. Masukkan cornflakes ke dalam paper cup kecil dan letakkan 1 potong ceri di atasnya. Ulang sehingga selesai.
 5. Susun dalam loyang biskut kering kemudian bakar dalam ketuhar selama 10-15 minit pada suhu 150 darjah Celsius

So that’s going to wrap this up with this exceptional food cornflakes madu badam dan ceri recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.