Honey Cornflakes
Honey Cornflakes

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Honey Cornflakes Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook honey cornflakes using 4 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Honey Cornflakes:
  1. Prepare Butter (Salted) 2 -3 sudu
  2. Ambil Madu 2 senduk
  3. Get Gula prai 1/2 @ 1 sudu (boleh guna sugar castor)
  4. Ambil Cornflakes
Penyediaan untuk memasak Honey Cornflakes:
  1. 2-3 sudu butter (salted) supaya ada rasa masin masin sedikit. Cairkan dan kemudian tambahkan madu. Anna akan tmbh 2 senduk plus setengah sudu besar madu dan separuh gula prai yang kasar tu. Supaya rasa madu tu lebih kuat dari rasa gula. Takut nanti tak sedap.
  2. Dah masak kesemuanya dan tekstur seakan2 caramel korang pun masukkan cornflakes. Anna guna jenama Nestle sebab kepingan dia lebih nipis dan rangup. Nak gigit pun tak sakit gigi and lenguh gusi.
  3. Korang tak yah tutup api dulu. Bukak api slow then kacau sekejap dalam 3-5 minit then korang tutup but still kacau slowly. Then barulaaa angkat. Dah siap!!! Serius sedappppp korang trylaaaa try.
  4. Kurangkan gula lebihkan madu. Memang terbaik rasa dia. Lemak2 cmtu. Pakai plak Salted butter yang Anchor tu lagilaaa rasa dia lain macam perginya. Selamat mencuba!

So that is going to wrap it up for this exceptional food honey cornflakes recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.