Cornflakes madu#maraton#raya
Cornflakes madu#maraton#raya

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Two things define you: Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything. Panaskan butter, madu dan gula di dalam periuk sehingga cair dan sebati. Menggunakan Cornflakes dan madu sebagai bahan asas. Resepi Biskut Cornflakes Madu, resepi kuih raya yang paling mudah, cepat dan sedap.

Cornflakes madu#maraton#raya Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have cornflakes madu#maraton#raya using 8 ingredients and 2 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cornflakes madu#maraton#raya:
  1. Get 300 gm cornflakes
  2. Ambil 4 sdm madu
  3. Get 2 sdm butter di cairkn
  4. Get 4 sdm cwn susu pekat
  5. Get 1/2 cwn gula aising
  6. Ambil 20 gm badam cincang
  7. Sediakan Sedikit ceri untuk hiasan
  8. Get Paper cup secukupnya

Kelalaian Zaireen menjaga sebuah buku menyebabkan gelara. Biskut Cornflakes madu merupakan sejenis biskut raya yang senang untuk dibuat namun boleh memakan masa. Anda juga boleh menggunakan pemanggang ajaib untuk membakar. Kuih raya seperti cornflakes madu adalah menjadi kegemaran rakyat Malaysia.

Cara-cara untuk memasak Cornflakes madu#maraton#raya:
  1. Langkah 1..sediakn mangkuk masukkn butter cair,susu pekat, madu,gula kacau sebati..masukkan cornflakes dn badam cincang kacau rata sehingga semuanya sebati..
  2. Langkah 2.. Ambil paper cup masukkkan cornflakes yg telah di satukan tdi dn tabur kn ceri yg di potong kecil..bakar dgn kepanasan 15 minit 130.° Selamat mencuba..

Anda juga boleh menggunakan pemanggang ajaib untuk membakar. Kuih raya seperti cornflakes madu adalah menjadi kegemaran rakyat Malaysia. Disini kami bawakan resepi cornflakes madu yang telah dikongsi oleh Min Hani dan telah mendapat. Biskut Cornflakes Madu memang sesuai untuk dihidangkan pada hari lebaran dan sangat senang disediakan. Tidak memerlukan tepung dan telur seperti biskut lain.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food cornflakes madu#maraton#raya recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.