Bihun Goreng Singapore
Bihun Goreng Singapore

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Bihun Goreng Singapore Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook bihun goreng singapore using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bihun Goreng Singapore:
 1. Ambil 1 bungkus bihun (rendam sampai lembut)
 2. Ambil 3 ulas bawang putih (mayang halus)
 3. Ambil 100 g isi ayam
 4. Sediakan 1 bungkus fishball (hiris nipis)
 5. Sediakan 1 bungkus fishcake (hiris nipis)
 6. Sediakan 1 ikat sawi (potong kecil)
 7. Ambil 1 biji lobak merah (sagat halus)
 8. Prepare 1-2 sdt garam
 9. Get 1 sdb gula
 10. Get 1 sdt hilal (perasa - optional)
 11. Get 1 sdt serbuk lada hitam
Cara-cara untuk memasak Bihun Goreng Singapore:
 1. Panaskan minyak. Tumis bawang putih sampai naik bau. Masukkan ayam. Kacau sebati hingga ayam masak.
 2. Masukkan fishcake & fishball dan serbuk lada hitam. Kacau goreng sekejap. Kemudian tambah sedikit air. Perasakan dengar garam, gula dan serbuk perasa secukupnya.
 3. Kemudian masukkan bihun. Kacau sebati.
 4. Akhir sekali taburkan parutan karot. Kacau goreng sampai karot dan bihun betul-betul masak. Boleh la padamkan api.
 5. Bihun Goreng Singapore is doneee.. Boleh hidangkan bersama sambal kicap.

So that is going to wrap this up with this special food bihun goreng singapore recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.