Bihun Goreng Kerang
Bihun Goreng Kerang

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Bihun Goreng Kerang Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have bihun goreng kerang using 13 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bihun Goreng Kerang:
 1. Ambil 1 bungkus bihun
 2. Prepare 2 ranting daun sup
 3. Ambil 1 ranting daun bawang
 4. Prepare 2 senduk cili kisar
 5. Ambil 3 ulas bawang putih
 6. Prepare 1 labu bawang besar
 7. Prepare 1/2 kiub ayam
 8. Ambil 1 senduk sos cili
 9. Get 1 sudu besar sos tiram
 10. Get 2 senduk kicap
 11. Get 1/2 sudu kecil serbuk lada sulah
 12. Ambil 1 sudu kecil garam
 13. Get 1 senduk minyak
Cara-cara untuk memasak Bihun Goreng Kerang:
 1. Rendamkan bihun seketika. Panaskan minyak lalu tumiskan bawang putih dan bawang besar yang telah dikisar sampai naik bau. Masukkan pula serbuk lada sulah, kiub ayam, cili kisar, sos tiram, sos cili, kicap dan garam lalu masakkan sampai pecah minyak. Masukkan pula kerang lalu gaulkan rata.
 2. Cuci dan toskan bihun. Masukkannya ke dalam kuali bersama daun sup dan daun bawang yang telah dipotong lalu gaulkan rata sampai sebati. Biarkan seketika sehingga bihun masak.
 3. Bihun Goreng Kerang siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba guys.

So that is going to wrap it up for this special food bihun goreng kerang recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.