Telur Bistik Cara Abang
Telur Bistik Cara Abang

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Telur Bistik Cara Abang Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Resepi Telur Bistik, sangat mudah dan sedap serta menjadi kegemaran anak sulung Che Nom. Cukup berselera walau jika dimakan bersama nasi panas sahaja dan telur bistik ni sudah seimbang dengan sumber protein dari telur dan sayur-sayuran campur yang dimasukkan ke dalam bahan kuahnya. Untuk sediakan resepi ni kita masak dahulu bahan kuahnya bersama sayur sayuran dan ayam, boleh juga kalau nak. Lihat juga resipi-resipi untuk Telur Bistik Simple.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have telur bistik cara abang using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Telur Bistik Cara Abang:
 1. Get 1 ketul isi ayam
 2. Get 1 sudu makan bawang besar kisar
 3. Prepare 1 sudu makan bawang putih kisar
 4. Sediakan 2 sudu makan cili kisar
 5. Prepare 1 sudu makan sos cili
 6. Sediakan 1 sudu makan sos tiram
 7. Prepare 2 sudu makan sayur campur
 8. Ambil 2 biji telur
 9. Sediakan 1/2 sudu makan garam- isi
 10. Prepare Secubit garam-telur
 11. Sediakan Secubit serbuk perasa-isi

Sesiapa yang terliur nak makan telur bistik macam kat restoran tu boleh try resepi ni. Actually kalau nak buat telur bungkus pun boleh guna resepi yang sama. Bezanya telur perlu di dadar di dalam kuali. Resep telur bistik versi Royco Kaldu Sapi tentu membuat kamu tergoda untuk memasaknya sendiri di rumah, kan?

Cara-cara untuk memasak Telur Bistik Cara Abang:
 1. Tumiskan bawang besar dan bawang putih sehingga garing kemudian masukkan cili kisar.
 2. Masukkan sos cili, sos tiram dan isi ayam.
 3. Gaul rata dan masukkan sayur campur, garam dan serbuk perasa.
 4. Pecahkan telur, masukkan secubit garam dan dikocok sebentar.
 5. Goreng dadar telur, setelah masak letakkan inti tadi keatas telur. Siap untuk dihidangkan.

Bezanya telur perlu di dadar di dalam kuali. Resep telur bistik versi Royco Kaldu Sapi tentu membuat kamu tergoda untuk memasaknya sendiri di rumah, kan? Sepintas telur bistik ini mengingatkanku pada hidangan barat scotch egg. Bedanya adalah bola daging ini diisi dengan telur rebus setengah matang dan dilapisi tepung roti sebelum digoreng. Campur semua bahan daging bistik, uleni hingga rata.

So that’s going to wrap this up with this special food telur bistik cara abang recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.