Bihun Goreng Putih Simple
Bihun Goreng Putih Simple

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Bihun Goreng Putih Simple Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook bihun goreng putih simple using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bihun Goreng Putih Simple:
 1. Get 1 bungkus bihun (**Terpulang pada korang nak masak separuh pown boleh)
 2. Ambil Bawang putih satu labu *sukatan untuk satu bungkus bihun (**Lagi banyak bawang putih lagi sedap)
 3. Prepare 2 biji telur
 4. Sediakan Udang (**Kalau x de udang pakai isi ayam pown boleh & kalau nak mix dengan fishball atau fishcake pown x de masalah lagi banyak potion lagi sedap)
 5. Get Kubis atau Lobak Merah (**Optional)
 6. Get Garam, Gula dan perasa
Cara-cara untuk memasak Bihun Goreng Putih Simple:
 1. Rendam Bihun dan toskan.
 2. Tumis bawang putih hingga naik bau. (**Bawang tu klau tumbuk lg sedap tp klau malas blend pown boleh)
 3. Masukkan udang, isi ayam (**lauk pauk yang korang suka).
 4. Masukkan telur, kacau telur tadi bila telur dah ketul2 gaul rata.
 5. Masukkan bihun, garam, gula dan perasa dan tambah sedikit air. Kacau rata sehingga bihun masak. Sedia dihidang, tabur daun sup atau daun bawang dan bawang goreng untuk menaikkan lagi aroma bihun tadi. Bagi yang suka makan pedas boleh potong cili dan kicap. 👍🏻

So that’s going to wrap this up for this exceptional food bihun goreng putih simple recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.