Bihun Goreng Daging Salai
Bihun Goreng Daging Salai

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Bihun Goreng Daging Salai Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook bihun goreng daging salai using 12 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bihun Goreng Daging Salai:
 1. Prepare 1 Bungkus Kecil Bihun (rendam dengan air Panas)
 2. Sediakan 2 Biji Telur
 3. Sediakan 2 Sudu Kicap Pekat
 4. Sediakan 1 Mangkuk Daging Salai
 5. Ambil 1 Sudu Kecil Gula
 6. Ambil 1/2 Sudu Kecil Garam
 7. Ambil 1/2 Cawan Minyak (untuk menumis)
 8. Get Bahan Kisar
 9. Ambil 10 Tangkai Cili Kering
 10. Prepare 5 Tangkai Cili Padi
 11. Get 1 Biji Bawang Besar
 12. Get 3 Ulas Bawang Putih
Penyediaan untuk memasak Bihun Goreng Daging Salai:
 1. Panaskan Minyak Dan Tumis Bahan Kisar sehingga naik bau. Masukkan Kicap. Perasakan dengan Gula Dan Garam (untuk Perasakan, boleh juga dibuat ketika setelah Masukkan bihun. Ikut cara sendiri)
 2. Masukkan Bihun. Kemudian Gaul Rata supaya bihun campur dengan Bahan tumis. Masukkan Daging salai dan Telur. Gaul sehingga semua Rata. Boleh juga ditambah sayur kegemaran.
 3. Sedia dihidang

So that’s going to wrap it up for this special food bihun goreng daging salai recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.