Roti Pandan Sarang Lebah
Roti Pandan Sarang Lebah

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Pandan Sarang Lebah Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have roti pandan sarang lebah using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Pandan Sarang Lebah:
 1. Get 200 ml air suam (saya guna susu full cream)
 2. Ambil 2 sudu makan susu pekat
 3. Get 4 sudu makan gula
 4. Get 1 paket yis kering (11gm)
 5. Get 3 1/2 cawan tepung roti
 6. Get 2 sudu makan susu tepung
 7. Ambil 1 sudu makan pandan paste
 8. Sediakan 2-3 titik perwarna hijau epal (jika perlu)
 9. Prepare 1 biji telur
 10. Sediakan 1 sudu teh garam
Cara-cara untuk memasak Roti Pandan Sarang Lebah:
 1. Masukkan semua bahan kecuali marjerin dan garam kedalam mixer. Putar sebati lebih kurang 1 minit.
 2. Masukkan marjerin dan garam. Putar lagi sampai doh betul-betul elastik.
 3. Keluarkan doh daripada mixer. Timbang doh 30g, rounding elok-elok. Letak doh dalam acuan yang telah disapu mentega. Rehatkan doh sampai naik tiga kali ganda. Sapukan eggwash (saya sapu susu saja) Taburkan bijan dan kekacang.
 4. Bakar dalam oven dengan suhu 170c - 180c selama 20-30 minit @sampai masak (bergantung oven masing-masing) Apabila roti dah masak keluarkan daripada oven dan terus sapu bahagian atas roti dengan mentega masa masih panas.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food roti pandan sarang lebah recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.