Bihun Goreng
Bihun Goreng

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Bihun Goreng Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have bihun goreng using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bihun Goreng:
 1. Prepare Bihun (direndam)
 2. Get Potongan kecil isi ayam
 3. Get Leher, kepak, kaki ayam dan hirisan halia (untuk stok)
 4. Ambil Sawi
 5. Prepare Bawang besar/merah (dikisar)
 6. Sediakan Bawang putih (dikisar)
 7. Ambil Cili padi (dikisar)
 8. Get Cili kisar
 9. Sediakan Lada sulah
 10. Prepare Lada hitam
 11. Sediakan Daun sup (hiasan)
 12. Sediakan Cili merah (hiasan)
Penyediaan untuk memasak Bihun Goreng:
 1. Bahan-bahan. Bawang-bawang dan cili padi dikisar dan ditumis hingga wangi.
 2. Masukkan cili kisar, tumis hingga terbit minyak. Kemudian, masukkan isi ayam dan batang sawi. Biarkan sehingga isi ayam setengah masak.
 3. Masukkan stok ayam berserta leher, kaki ayam dan kepak ayam. Perasakan dengan garam, lada sulah dan lada hitam.
 4. Masukkan sawi dan bihun. Gaul rata.
 5. Setelah bihun lembut, taburkan daun sup dan hirisan cili merah. Boleh juga digaul rata bersama bihun.

So that is going to wrap this up with this exceptional food bihun goreng recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.