Bihun Goreng Udang Kering
Bihun Goreng Udang Kering

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Bihun Goreng Udang Kering Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have bihun goreng udang kering using 13 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bihun Goreng Udang Kering:
 1. Prepare 300 gram bihun
 2. Prepare 50 gram udang kering
 3. Ambil 1 labu bawang besar
 4. Prepare 3 ulas bawang putih
 5. Ambil 5 biji cili kering
 6. Prepare 100 gram sawi
 7. Get 50 gram kobis
 8. Prepare 50 gram bebola ikan
 9. Prepare 2 sudu besar kicap
 10. Sediakan 1 senduk minyak
 11. Prepare 1 sudu kecil garam
 12. Get 1/2 sudu kecil serbuk perasa
 13. Get 1 sudu kecil gula
Cara-cara untuk memasak Bihun Goreng Udang Kering:
 1. Rendam bihun selama 1 jam. Kemudian toskan.
 2. Goreng bebola ikan. Toskan
 3. Kisar bawang besar dan cili kering bersama setengah cawan air. Hiris bawang merah dan bawang putih. Panaskan minyak. Tumis bawang hingga kekuningan. Kemudian masukkan bahan yang dikisar. Masak hingga pecah minyak.
 4. Masukkan udang kering. Kacau. Kemudian masukkan bebola ikan. Kacau rata. Masukkan kicap, garam, gula dan serbuk perasa.
 5. Masukkan bihun dan kacau rata.
 6. Potong sayur sawi dan kobis. Kemudian masukkan kedalam bihun. Kacau hingga bihun masak/ putus apabila ditekan dengan sudip.
 7. Setelah bihun masak. Boleh tutup api dan sedia untuk di hidangkan.

So that is going to wrap this up for this exceptional food bihun goreng udang kering recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.