Apam Balik Blender
Apam Balik Blender

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Blender Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook apam balik blender using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Blender:
 1. Prepare 1 1/2 cawan Susu UHT
 2. Sediakan 1/4 sudu makan gula
 3. Prepare 1 biji telur
 4. Get 1/4 sudu kecil pewarna kuning makanan
 5. Ambil 2 cawan tepung gandum
 6. Sediakan 1 sudu tea serbuk penaik
 7. Sediakan 1 sudu tea soda bikarbonat
 8. Ambil 1/2 sudu tea garam
 9. Prepare Butter secukupnya
 10. Sediakan Nutella secukupnya
 11. Sediakan Cheese secukupnya
Cara-cara untuk memasak Apam Balik Blender:
 1. Siapkan susu, gula dan telur.
 2. Masukkan susu ke dalam blender dan tambahkan pewarna kuning makanan, soda bikarbonat, serbuk penaik dan garam.
 3. Tambahkan gula dan siapkan tepung. Campurkan ke dalam blender lalu blend semua.
 4. Panaskan butter di non stick pan dan tuang adunan. Bila dah berlubang letak nutella dan chesse.
 5. Kemudia lipat menjadi dua bahagian dan potong-potong.

So that is going to wrap this up with this special food apam balik blender recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.