Apam Balik
Apam Balik

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have apam balik using 14 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik:
 1. Sediakan Bahan dikisar(untuk kulit)
 2. Sediakan 220 gm tepung gandum
 3. Prepare 2 telur ayam
 4. Get 2 1/2 sudu besar gula pasir
 5. Ambil 1 sudu kecil yeast
 6. Get 1/2 sudu kecil baking powder
 7. Get 1/2 . sudu teh soda baikabonit
 8. Ambil Sedikit garam
 9. Get 300 ml air suam
 10. Prepare Bahan taburan untuk isinya
 11. Prepare Kacang tanah-digoreng tanpa minyak-dikisar kasar
 12. Prepare Gula pasir
 13. Get 1 tin jagung bercream(optional)
 14. Ambil Cokelat rice(optional)
Cara-cara untuk memasak Apam Balik:
 1. Campurkan semua bahan-blend halus
 2. Simpan/rehatkan setengah hingga 1 jam.
 3. Setelah adunan mengembang. Panaskan kuali. Tuangkan 1 senduk adunan(jika hendak yg tipis)…(2 senduk jika hendak yg tebal)dan bentukkan bulat. Taburkan gula dan kacang. Apabila menguning boleh dilapis dan diangkat untuk dihidangkan.
 4. Selamat menikmati apam balik yang enak ini…….

So that’s going to wrap it up for this exceptional food apam balik recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.